پرسش:
سلام خوشحالم که وبلاگی اعلام اماده گی کرده برای پاسخ انشالله که موفق باشید در این راه
بنده هم سوالی داشتم که بسیار ذهنم را خراش میدهد
تفاوت ازدواج با زنا چیست؟
برایتان عجیب نباشد و خواهشا نگویید ازدواج مسیولیت دارد من از ازدواج موقت یک ساعته
هم سخن میگویم آیا فقط با یک صیغه ی عربی یک عمل مستحق پاداش میشود و به عنوان
جهاد وعبادت معرفی میشودو عمل دیگر مستحق عذاب اخروی و اعدام دنیوی؟!!!!
اینجا نقطه ی باریکی وجود دارد که من از ان بیخبرم
البت به یک جواب رسیده ام اما کافی نیست
جواب خودم این است که امار غیر رسمی در اانگلستان اعلام کرد نود درصد کودکان از
پدارن خود مطمئن نیستند و وقتی بزرگ شدند به دنبال هویت گم شده ی خود میگردند!این
رسم مسلمانان از چنین مشکلاتی جلوگیری خواهد نمود اما اگر مشکل فقط تضمنین آینده ی
نوزاد است پس چرا هم جنس بازی این قدر مذموم است؟!اینجاکه نوزادی در کار نیست مستحق پاداشی عظیم از سوی خدا خواهد بود.
سوالم بسیار جدیست اگر بتوانید پاسخم را بدهید در مسیر زندگیم تحول ایجاد خواهید نمود که
----------------------------------------------------------------------------------------
پاسخ:
با سلام وتشکر برای سوالی که مطرح فرمودید.
در جواب باید عرض کنم که علت حرمت زنا فقط این دلیلی که فرمودید نیست بلکه
فقط یکی از حکمت های حرمت زناست و دلایل دیگری هم دارد که خدمتان عرض
خواهم کرد.و بعد علت حرمت لواط را خدمتان عرض می کنم .انشاءالله که مفید باشد.
اما علت حرمت زنا مواردیست که در زیر به آنها اشاره میکنم که به مورد اول آن خودتان اشاره فرمودید.آن مورارد عبارتند از:
- 1پيدايش هرج و مرج در نظام خانواده، و از ميان رفتن رابطه فرزندان و پدران، رابطهاي كه وجودش نه تنها سبب شناخت اجتماعي است، بلكه موجب حمايت كامل از فرزندان ميگردد، و پايههاي محبتي را كه در تمام طول عمر سبب ادامه اين حمايت است ميگذارد.
خلاصه، در جامعهاي كه فرزندان نامشروع و بيپدر فراوان گردند روابط اجتماعي كه بر پايه روابط خانوادگي بنيان شده سخت دچار تزلزل ميگردد.
براي پي بردن به اهميت اين موضوع كافي است يك لحظه چنين فكر كنيم كه چنانچه زنا در كل جامعه انساني مجاز گردد و ازدواج برچيده شود، فرزندان بيهويتي كه در چنين شرايطي متولّد ميشوند تحت پوشش حمايت كسي نيستند، نه در آغاز تولد و نه به هنگام بزرگ شدن.
از اين گذشته از عنصر محبت كه نقش تعيينكنندهاي در مبارزه با جنايتها و خشونتها دارد محروم ميشوند، و جامعه انساني به يك جامعه كاملاً حيواني توام با خشونت در همه ابعاد، تبديل ميگردد.
-2اين عمل ننگين سبب انواع برخوردها و كشمكشهاي فردي و اجتماعي در ميان هوسبازان است. داستانهايي را كه بعضي از چگونگي وضع داخل محلههاي بدنام و مراكز فساد نقل كرده و نوشتهاند به خوبي بيانگر اين واقعيت است كه در كنار انحرافات جنسي بدترين جنايات رخ ميدهد.
- 3تجربه نشان داده و علم ثابت كرده است كه اين عمل باعث اشاعه انواع بيماريها است و با تمام تشكيلاتي كه براي مبارزه با عواقب و آثار آن امروز فراهم كردهاند باز آمار نشان ميدهد كه تا چه اندازه افراد از اين راه سلامت خود را از دست داده و ميدهند.
اين عمل شرمآور باعث بيماريهاي رواني و آميزشي ميشود. از جمله اين بيماريها، «ايدز» ميباشد. اين بيماري در طول 20 سال، 20 ميليون نفر قرباني گرفته و اكنون 40 ميليون آلوده به آن در جهان وجود دارند. و قريب به 15 ميليون كودك به آن گرفتارند. و تا به امروز راهي براي درمان مرض ايدز نيافتهاند. تنها راه درمان اين بيماري، پيشگيري است كه يكي از عوامل پيشگيري قطع روابط نامشروع به ويژه با زنان آلوده، و ترك بيبند و باري جنسي، و پايبند بودن به اصول اخلاقي و خانوادگي است.(1)
- 4اين عمل غالباً سبب سقوط جنين و كشتن فرزندان و قطع نسل ميگردد، چرا كه چنين زناني هرگز حاضر به نگهداري اين گونه فرزندان نيستند، و اصولاً وجود فرزند مانع بزرگي بر سر راه ادامه اعمال شوم آنان ميباشد، لذا هميشه سعي ميكنند آنها را از بين ببرند. و اين فرضيه كاملاً موهوم، كه ميتوان اينگونه فرزندان را در مؤسساتي زير نظر دولتها جمعآوري كرد شكستش در علم روشن شده، و ثابت گرديده كه پرورش فرزندان بيپدر و مادر به اين صورت چقدر مشكلات دارد، و تازه محصول بسيار نامرغوبي است، فرزنداني سنگدل، جنايتكار بيشخصيت و فاقد همه چيز!
- 5نبايد فراموش كرد كه هدف از ازدواج تنها مسأله اشباع غريزه جنسي نيست، بلكه اشتراك در تشكيل زندگي و انس روحي و آرامش فكري، و تربيت فرزندان و همكاري در همه شئون حيات از آثار ازدواج است كه بدون اختصاص زن و مرد به يكديگر و تحريم زنان هيچيك از اينها امكانپذير نيست.(2)
فلسفه حرمت رابطه نامشروع در كلام امام رضا (ع(
از امام رضا (ع) سؤال شد: چرا زنا و روابط نامشروع زن و مرد حرام گرديده است؟ آن حضرت فرمود:
«لِما فيهِ مِنَ الْفَسادِ مِنْ قَتْلِ الاَنْفُسِ وَ ذِهابِ الاَنْسابِ وَ تَرْكِ التَّرْبِيَةِ لِلاَطْفالِ وَ فَسادِ الْمواريثَ وَ ما اَشْبَهَ ذلِكَ مِنْ وُجُوهِ الْفَسادِ»؛ «علت حرام بودن زنا و روابط نامشروع زن و مرد آن است كه اين كار سبب درگيري و نزاع و كشته شدن افراد ميگردد، و نيز باعث نامشخص شدن نَسَب و خويشاوندي ميشود، و همچنين از نظر اخلاق و تربيت نميتوان فرزندان صالح و خوبي را تحويل جامعه داد، و به علاوه در ارث بردن فساد ايجاد ميشود، زيرا وقتي پدر فرزند معلوم نبود، اموال به جا مانده از طرف ميّت به ناحق تقسيم ميشود. و امثال اين مفاسد در اثر روابط نامشروع به وجود ميآيد».(3)
آثار شوم روابط نامشروع در كلام حضرت عل(ع)
حضرت علي (ع) ميفرمايد:
»از زنا و روابط نامشروع بپرهيزيد كه در آن شش گرفتاري و بدبختي ميباشد كه سه تاي آن مربوط به دنيا است و سه تاي ديگري در آخرت خواهد بود. اما آن سه گرفتاري كه در دنياست عبارتند از: 1. نورانيت چهره را از بين ميبرد؛ 2. سبب فقر و قطع شدن روزي ميگردد؛ 3. عمر انسان را كوتاه ميكند و موجب مرگ ناگهاني (سكته) خواهد شد.
و اما آن سه عذاب آخرت عبارتند از: 1. باعث خشم و غضب خداوند ميگردد؛ 2. از انسان به سختي حساب ميكشند؛ 3. سبب ماندن در جهنم براي هميشه ميشود»(4)
1- گزيدهاي از پيام دكتر حسين جزايري در اجلاس سازمان ملل به مناسبت روز جهاني مبارزه با ايدز.
2- تفسير نمونه، 103/12.
3- علل الشرايع، ج 2، ص 191، باب 230، چاپ بيروت.
4- علل الشرايع، ج 2، ص 191؛ كافي، ج 5، ص 541؛ وسائل الشيعه، ج 14، ص 232.
اما فلسفه تحریم لواط:
یکی از چیزهایی که پایه خانوادگی و محیط خانوادگی را محکم می کند، مسأله روابط جنسی سالم است و علت اینکه پایه کانون خانوادگی در دنیای اروپا سست و متزلزل است همین است و امروز هم در جامعه ما به هر نسبت که از فرنگیها پیروی کنیم کانون خانوادگی را متزلزل کرده ایم. اسلام اصرار فراوانی دارد که محیط خانوادگی آمادگی کامل برای کامیابی زن و شوهر از یکدیگر داشته باشد، زن یا مردی که از این نظر کوتاهی کند مورد نکوهش صریح اسلام قرار گرفته است ، اسلام اصرار فراوانی به خرج داده که محیط اجتماع بزرگ، محیط کار و عمل و فعالیت بوده و از هر نوع کامیابی جنسی در آن محیط خودداری شود. فلسفه تحریم نظر بازی و تمتعات جنسی از غیر همسر قانونی، و هم فلسفه حرمت خودآرائی و تبرج زن برای بیگانه همین است.
اخلاقی که امثال راسل از آن تبلیغ می کنند و نام آنرا اخلاق نوین گذاشته اند همان است که ثمره اش آشفتگی بیش از پیش غرائز و تمایلات است و بر خلاف مدعای آنها که اخلاق کهن را متهم به آشفته ساختن روح می کنند، سیستم اخلاقی خود آنها سزاوار این اتهام است. امروز پدیده های اجتماعی خاصی و به عبارت دیگر مشکلات اجتماعی مخصوصی پیدا شده که افکار علماء اجتماع را به خود مشغول داشته است. رعایت نکردن راه و روش زنـدگـى و سـنـتـهـاى اسلامى در محیط خانوادگى و اجتماعى، چه در زمان کار و یا در ایـام فـراغـت، مـوجـبـات پـدیده انحرافات جنسی را فراهم خواهد ساخت و همین طور اگر در ریشه هاى پیدایش انحرافات جنسى از قبیل روابط نامشروع بین دختر و پسر، همجنس گرایى تحقیق نماییم، مى بینیم که هر خانواده اى که دستورهاى اسلامى، بخصوص حریم بین زن و مرد و دختر و پسر، را رعایت نکرده باشد، به نوعى از انواع انحراف جنسى مبتلا گردیده است.
«همجنس گرایى» چه در میان مردان باشد (لواط) و چه در میان زنان (مساحقه) از بدترین انحرافات اخلاقى است كه سرچشمه مفاسد زیادى در جامعه خواهد بود. اصولا طبیعت زن و مرد آن چنان آفریده شده است كه آرامش و اشباع سالم خود را در علاقه به جنس مخالف (از طریق ازدواج سالم) مى بینند، و هر گونه تمایلات جنسى در غیر این صورت، انحراف از طبع سالم انسانى و یك نوع بیمارى روانى است كه اگر به آن ادامه داده شود روز به روز تشدید مى گردد و نتیجه اش بى میلى به " جنس مخالف" و اشباع ناسالم از طریق" جنس موافق" است. این گونه روابط نامشروع در ارگانیسم بدن انسان و حتى در سلسله اعصاب و روح اثرات ویرانگرى دارد: مرد را از یك مرد كامل بودن، و زن را از یك زن كامل بودن ساقط مى كند، بطورى كه چنین زنان و مردان همجنس باز، گرفتار ضعف جنسى شدید مى شوند و قادر نیستند پدر و مادر خوبى براى فرزندان آینده خود باشند و گاه قدرت بر تولید فرزند را به كلى از دست مى دهند.
افراد«همجنس گرا» تدریجا به انزوا و بیگانگى از اجتماع و سپس بیگانگى از خویشتن رو مى آورند، و گرفتار تضاد پیچیده روانى مى شوند، و اگر به اصلاح خویش نپردازند ممكن است به بیماریهاى جسمى و روانى مختلفى گرفتار شوند. به همین دلیل و به دلائل اخلاقى و اجتماعى دیگر، اسلام شدیدا همجنس گرایى را در هر شكل و صورت تحریم كرده، و براى آن مجازاتى شدید كه گاه به سرحد اعدام مى رسد قرار داده است. موضوع مهم این است كه بى بند و بارى و تنوع طلبى بیمارگونه دنیاى متمدن مادى، بسیارى از پسران و دختران را به سوى این انحراف بزرگ مى كشاند. نخست پسران را تشویق به لباسهاى جلف و زنانه و خودآرایى مخصوص و دختران را به لباسهاى پسرانه دعوت مى كند، و از اینجا انحراف و همجنس گرایى شروع مى شود تا جایى كه به وقیحترین اعمال در این زمینه، شكل قانونى مى دهند و از هر گونه پیگرد و مجازات بركنار مى دانند. گرچه در دنیاى غرب كه آلودگى هاى جنسى فوق العاده زیاد است، این گونه زشتیها مورد تنفر نیست و حتى شنیده مى شود در بعضى از كشورها همانند انگلستان طبق قانونى كه با كمال وقاحت از پارلمان گذشته این موضوع جواز قانونى پیدا كرده!! ولى شیوع این گونه زشتیها هرگز از قبح آن نمى كاهد و مفاسد اخلاقى و روانى و اجتماعى آن در جاى خود ثابت است.
گاهى بعضى از پیروان مكتب مادى كه اینگونه آلودگیها را دارند براى توجیه عملشان مى گویند ما هیچگونه منع طبى براى آن سراغ نداریم!.ولى آنها فراموش كرده اند كه اصولا هر گونه انحراف جنسى در تمام روحیات و ساختمان وجود انسان اثر مى گذارد و تعادل او را بر هم مى زند. توضیح اینكه: انسان به صورت طبیعى و سالم تمایل جنسى به جنس مخالف دارد و این تمایل از ریشه دارترین غرائز انسان و ضامن بقاء نسل او است. هر گونه كارى كه تمایل را از مسیر طبیعیش منحرف سازد، یك نوع بیمارى و انحراف روانى در انسان ایجاد مى كند. مردى كه تمایل به جنس موافق دارد و یا مردى كه تن به چنین كارى مى دهد هیچكدام یك مرد كامل نیستند، در كتابهاى امور جنسى" هموسكو آلیسم" (همجنس گرایى) به عنوان یكى از مهمترین انحراف ذكر شده است.
ادامه این كار تمایلات جنسى را نسبت به جنس مخالف در انسان تدریجا مى كشد و در مورد كسى كه تن به این كار در مى دهد احساسات زنانه تدریجا در او پیدا مى شود، و هر دو گرفتار ضعف مفرط جنسى و به اصطلاح سرد مزاجى مى شوند، به طورى كه بعد از مدتى قادر به آمیزش طبیعى (آمیزش با جنس مخالف) نخواهند بود. با توجه به اینكه احساسات جنسى مرد و زن هم در ارگانیسم بدن آنها مؤثر است و هم در روحیات و اخلاق ویژه آنان، روشن مى شود كه از دست دادن احساسات طبیعى تا چه حد ضربه بر جسم و روح انسان وارد مى سازد، و حتى ممكن است افرادى كه گرفتار چنین انحرافى هستند، چنان گرفتار ضعف جنسى شوند كه دیگر قدرت بر تولید فرزند پیدا نكنند. این گونه اشخاص از نظر روانى غالبا سالم نیستند و در خود یك نوع بیگانگى از خویشتن و بیگانگى از جامعه اى كه به آن تعلق دارند احساس مى كنند. قدرت اراده را كه شرط هر نوع پیروزى است تدریجا از دست مى دهند، و یك نوع سرگردانى و بى تفاوتى در روح آنها لانه مى كند.
آنها اگر به زودى تصمیم به اصلاح خویشتن نگیرند و حتى در صورت لزوم از طبیب جسمى یا روانى كمك نخواهند و این عمل به صورت عادتى براى آنها در آید، ترك آن مشكل خواهد شد، ولى در هر حال هیچ وقت براى ترك این عادت زشت دیر نیست، تصمیم مى خواهد و عمل. به هر حال سرگردانى روانى تدریجا آنها را به مواد مخدر و مشروبات الكلى و انحرافات اخلاقى دیگر خواهد كشانید و این یك بدبختى بزرگ دیگر است. جالب اینكه در روایات اسلامى در عباراتى كوتاه و پر معنى اشاره به این مفاسد شده است، از جمله در روایتى از امام صادق (ع) مى خوانیم كه كسى از او سؤال كرد «لم حرم اللَّه اللواط؛ چرا خداوند لواط را حرام كرده است» فرمود: «من اجل انه لو كان اتیان الغلام حلالا لاستغنى الرجال عن النساء و كان فیه قطع النسل و تعطیل الفروج و كان فى اجازة ذلك فساد كثیر؛ اگر آمیزش با پسران حلال بود مردان از زنها بى نیاز (و نسبت به آنان بى میل) مى شدند، و این باعث قطع نسل انسان مى شد و باعث از بین رفتن آمیزش طبیعى جنس موافق و مخالف مى گشت و این كار مفاسد زیاد اخلاقى و اجتماعى ببار مى آورد « وسائل الشیعه جلد 14 صفحه 252».
ذكر این نكته نیز قابل توجه است كه اسلام یكى از مجازاتهایى را كه براى چنین افرادى قائل شده آنست كه ازدواج خواهر و مادر و دختر شخص مفعول بر فاعل حرام است یعنى اگر چنین كارى قبل از ازدواج صورت گرفته شد، این زنان براى او حرام ابدى مى شوند. آخرین نكته اى كه در اینجا باید یادآور شویم این است كه كشیده شدن افراد به این گونه انحراف جنسى علل بسیار مختلفى دارد و حتى گاهى طرز رفتار پدر و مادر با فرزندان خود، و یا عدم مراقبت از فرزندان همجنس، و طرز معاشرت و خواب آنها با هم در خانه ممكن است از عوامل این آلودگى گردد.
گاهى ممكن است انحراف اخلاقى دیگر سر از این انحراف بیرون آورد. قابل توجه اینكه در حالات قوم لوط مى خوانیم كه عامل آلودگى آنها به این گناه این بود كه آنها مردمى بخیل بودند و چون شهرهاى آنها بر سر راه كاروانهاى شام قرار داشت و آنها نمى خواستند از میهمانان و عابرین پذیرایى كنند در آغاز چنین به آنها وانمود مى كردند كه قصد تجاوز جنسى به آنان دارند تا میهمانان و عابرین را از خود فرار دهند، ولى این عمل تدریجا به صورت عادت براى آنها در آمد و تمایلات انحراف جنسى تدریجا در وجود آنها بیدار شد و كارشان به جایى رسید كه از فرق تا قدم آلوده شدند « بحار جلد 12 صفحه 147.».
حتى شوخى هاى بى موردى كه گاهى در میان پسران و یا دختران نسبت به همجنسان خود مى شود گاهى انگیزه كشیده شدن به این انحرافات مى گردد، به هر حال باید به دقت مراقب اینگونه مسائل بود، و آلودگان را به سرعت نجات داد و از خدا در این راه توفیق طلبید. در روایات و تواریخ اسلامى اعمال زشت و ننگین دیگرى به موازات انحراف جنسى از آنها نقل شده است از جمله در" سفینة البحار" مى خوانیم: «قیل كانت مجالسهم تشتمل على انواع المناكیر مثل الشتم و السخف و الصفح و القمار و ضرب المخراق و خذف الاحجار على من مر بهم و ضرب المعازف و المزامیر و كشف العورات؛ گفته مى شود مجالس آنها مملو بود از انواع منكرات و اعمال زشت، فحشهاى ركیك و كلمات زننده با هم رد و بدل مى كردند، با كف دست بر پشت یكدیگر مى كوبیدند، قمار مى كردند، و بازیهاى بچه گانه داشتند، سنگ به عابران پرتاب مى كردند و انواع آلات موسیقى را بكار مى بردند و در حضور جمع بدن خود را برهنه و كشف عورت مى نمودند « سفینة البحار صفحه 517».
روشن است در چنان محیط آلوده اى، انحراف و زشتى هر روز ابعاد تازه اى بخود مى گیرد، و اصولا قبح اعمال ننگین برچیده مى شود و آن چنان در این مسیر پیش مى روند كه هیچ كارى در نظر آنها زشت و منكر نیست!. و از آنها بدبخت تر اقوام و ملتهایى هستند كه در عصر پیشرفت علوم و دانشها در همان راه گام برمى دارند و حتى گاهى اعمالشان بقدرى ننگین و رسوا است كه اعمال قوم لوط را به فراموشى مى سپارد. و در حدیثى از پیامبر گرامى اسلام ص مى خوانیم:«لا یجد ریح الجنة زنوق، و هو المخنث!؛ بوى بهشت به مشام كسى كه مورد همجنس گرایى واقع مى شود نخواهد رسید!» (بحار الانوار ط جدید ج 79 صفحه 67 ). در حدیث دیگرى از على ع مى خوانیم كه لواط را در سر حد كفر معرفى فرموده است « بحار الانوار ط جدید ج 79 صفحه 67».
در حدیثى از امام على بن موسى الرضا (ع) در فلسفه تحریم همجنس گرایى چنین آمده است:«علة تحریم الذكران للذكران، و الاناث للاناث، لما ركب فى الاناث و ما طبع علیه الذكران، و لما فى اتیان الذكران، الذكران و الاناث للاناث، من انقطاع النسل، و فساد التدبیر، و خراب الدنیا؛ فلسفه تحریم مردان بر مردان و زنان بر زنان این است كه این امر بر خلاف طبیعتى است كه خداوند براى زن و مرد قرار داده (و مخالفت با این ساختمان فطرى و طبیعى، سبب انحراف روح و جسم انسان خواهد شد) و به خاطر این است كه اگر مردان و زنان همجنس گرا شوند، نسل بشر قطع مى گردد، و تدبیر زندگى اجتماعى به فساد مى گراید، و دنیا به ویرانى مى كشد» ( بحار الانوار ط جدید ج 79 ص 64 ).
این مساله تا به آنجا از دیدگاه اسلام زشت و ننگین است كه در ابواب حدود اسلامى حد آن بدون شك اعدام شمرده شده است، و حتى براى كسانى كه مراحل پائین تر همجنس گرایى را انجام مى دهند مجازاتهاى شدیدى ذكر شده، از جمله در حدیثى از پیامبر اسلام ص مى خوانیم:« من قبل غلاما من شهوة ألجمه اللَّه یوم القیامة بلجام من نار؛ كسى كه پسرى را از روى شهوت ببوسد خداوند در روز قیامت لجامى از آتش بر دهان او مى زند». مجازات كسى كه مرتكب چنین عملى شود از سى تا 99 تازیانه ذكر شده است. به هر حال شك نیست كه انحراف جنسى از خطرناكترین انحرافاتى است كه ممكن است در جوامع انسانى پیدا شود، چرا كه سایه شوم خود را بر همه مسائل اخلاقى مى افكند و انسان را به انحراف عاطفى مى كشاند.
خوب جواب طولانی شد ببخشید اگه نکته ای بود بفرمایید تا جواب حل بشه.
التماس دعا
نظرات شما عزیزان:
باتشکر از جواب مفصل حاج اقا خیلی استفاده شد /
کسی که صیغه میشه باید بعد از انقضای مدت صیغه مدت مشخصی ( متفاوت به شرایط) با کسی همبستر نشود( جهت پاکی از اثار مقاربت ، اطمینان از عدم وجود فرزند ، فاصله گرفتن از اثار روانی ازدواج قبلی و ...) حتی اگر صیغه یک ساعته باشد ، و این فرق بزرگ میان هرزگی هر لحضه با کسی بودن و ازدواج موقت می باشد
پاسخ: سلام جواب خوبیست ممنون.کاملا درسته.
فرق صیغه و زنا مشخص نشد؟
منظور از این صیغه از اون نوعش نیستا که دو روز بعدش به ازدواج دائم منجر میشه.
خوب در صیغه ام خانواده میپاشد و بیماری ها رواج میابند
پاسخ: سلام باید عرض کنم که چرا در جواب به طور کامل مشخص کردیم این فرق رو. خلاصه اینکه صیغه راه مشروع رابطه است و زنا نامشروع.در زنا افراد به دنبال نا فرمانی خدا هستند و می دانند این کار دشمنی با خداست ولی با این حال مرتکب می شوند.ولی صیغه اینطور نیست و... در صیغه اگر درست و بر اساس نیاز باشد خانواده نمی پاشد.ودروغ و فریب نباشد مشکلی پیش نمی آید. بیماری هم نه خیر احتمالش ضعیف است که صورت بگیرد.چون ظاهرا قانونی آزمایش صحت می گیرند. اگرنکته ای بود در خدمتم.

شايدم من متوجه نشدم لطفا اين موضوع رو اگر تو مطالبتون هست آدرس بديد اگرم نيست رون تر توضيح بديد
ممنون ميشم
پاسخ: سلام دوست عزيز چرا توضيح دادم آدامه رو به دقت مطالعه بفرماييد.
ببخشيد من مدتي نبودم.
حتي نتوانستم در وبلاگم عيد غدير رو تبريك بگم.
من وبلاگ شما را در لينك خود قرار دادم. و حاضر به تبادل لينك هستم.
خيلي خوشحال ميشم كه با وبلاگ به اين پرمحتوايي تبادل لينك داشته باشم .
موفق باشيد.
ياعلي
پاسخ: خدا ببخشه.نگفته قبول داریم عزیز.
.gif)
.gif)
وبلاگ خیلی عالی دارین
من وبلاگ شما رو لینک کردم شما هم لطفا وبلاگ ما رو لینک کنید
اون کلیپ صوتی وبلاگتون رو چطور میتونم دانلود کنم؟
باتشکر منتظر جوابم
از مطلبتون استفاده کردم
شماهم با افتخار لینک شدید