پرسش:
مرگ، نه نابودي نردبان زندگي ابدي است؛ يعني انسان با مرگ از زيستن در اين جهان محدود، به سراي جاويداني قدم ميگذارد كه هيچگونه ناراحتي در آن نيست.
بديهي است كه اين امر، خود نسبت به انسان لطف بزرگي است. علاوه بر اين، اگر مرگ نبود، مشكلات زيادي به وجود ميآمد؛ مثلاً هر شخصي هزاران پدر سالخورده و از كار افتاده داشت كه بايد زندگي آنان را اداره كند. بديهي است كه اين مشكل بزرگ اجتماع را ميكرد، به طوري كه تمام استعداد و نبوغ افراد صرف حل مسائل و مشكلات شخصي و خانوادگي ميشد و مردم ديگر نميتوانستند بيرون از اين دايره محدود به ترقيات مادي و معنوي برسند.
خوشا آن كه با انجام اعمال نيك در دنيا، خود را براي استفاده از نعمتهاي بيشمار الهي در سراي جاويد آماده قرآن كريم در اين باره ميفرمايد:
«تَحيَّتُهم يَوم يَلْقَونه سَلامٌ وَاَعَدّلهم أجْراً كَريمَاً؛ احترام نيكوكاران روزي كه به لقاء الله ميرسند سلام و امنيت و بشارت است و خداوند براي آنان اجر كريم آماده فرموده»(12)
12) احزاب، 43 .
ديدگاه قرآن درباره زندگي در دنيا و كرات ديگر چگونه است؟
پاسخ در ادامه مطالب..
پرسش:
آیا روایت رد الشمس صحیح می باشد؟
پاسخ:
در این جواب سعی شده است روایت «رد الشمس» از جهت محتوایی و سندی نقد و بررسی شود. با این حال بیشتر نقد محتوایی حدیث مد نظر بوده است. در این مسیر ابتدا تناقضهای غیر قابل جمع و تأویلی که در این دسته روایات به چشم میخورد و گویای اضطراب در متن حدیث است نقل شده است. سپس با توجه به دستاوردهای علمی بشر، روایت «رد الشمس» مورد بررسی قرار گرفته است. آنگاه مطالبی در این خصوص از جنبههای متعدد دیگر چون احکام نماز و شخصیت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) مطرح شده است و سرانجام بر اساس آیاتی از قرآن به نقد روایت پرداخته و کوشش شده است که وقوع رد الشمس از این منظر نیز مورد بررسی قرار گیرد.
درادامه مطالعه بفرمایید...
خبر جدید به دوستان خوبم
سایت گروه فرهنگی تبلیغی سراج افتتاح شد.این سایت که متعلق به طلبه های مبلغ می باشد با اهداف مختلفی شروع به کار کرده اند که از جمله آن پاسخ گویی به شبهات جدید و روز دانشجویان ودانش آموزان و دیگر قشر است لذا اگه دوستان سوالاتی دارند می توانند وارد سایت شوند وسوالشان را از طلبه های کارشناس وخبره بپرسند وبهترین جواب را در یافت کنند.
آدرس ولینک سایت:
در ضمن دوستان دلسوز می توانند با تبلیغ این سایت جوانان و پرسشگران دینی را به معارف دینی آشنا کنند وآنان را از شبهات نجات دهند که خداوند اجر بسیار زیادی را انشاءالله خواهند داد.
روز عرفه
تا بال به بال عشق بستی*تا هست جهان همیشه هستی
روز عرفه، روز شناخت است. عرفه روزي است كه خداي سبحان بندگان خود را به عبادت و اطاعت خويش فرا مي خواند و خوان كرم و احسان و لطف خود را براي آنان مي گسترد و درهاي مغفرت و بخشش و رحمتش را بر روي آنان مي گشايد ...
|
سلام علیکم
يكي از آداب و رسوم در سنّت ازدواج مسأله زناشويي است كه با كمال تأسف اطلاعات ما جوانان نسبت به آن ناقص است، يا بهتر بگويم خيلي از ما تا زمان ازدواج از آن بياطلاع هستيم كه اين امر باعث بسي مشكلات است، من خود با مسائلي از قبيل: زفاف، همسرداري، راههاي بچهدار شدن، جلوگيري از آن هيچ گونه اطلاعي ندارم و اكنون كه در آستانه تشكيل خانوادهام چه كنم؟
جواب در ادامه...
پرسش :
با سلام به طلبه پاسخگو
اينجانب خانمي هستم 38 ساله كه داراي مشكل خانوادگي مي باشم در خانواده مذهبي از نظر مادي نسبتاً متوسط به دنيا آمده ام، امّا من در ازدواج مي توان گفت با شكست روبرو شده ام ابتدا شوهر من ناشنوا بوده و آن هم از نوع ژنتيكي كه به ما نگفتند و من بعد از ازدواجمان فهميدم كه به علّت نبود مادرم در قيد حيات و خوب نبودن وضع مادي خانواده ام و نداشتن پشتيبان خوب و دلسوز خود را قانع كردم كه بايد راضي بود. تا بعد از به دنيا آمدن دختر كه شوهرم بداخلاق، پرخاشگر،... و عيب بزرگ او اينست كه تا اتفاقي مي افتد قرآن را زمين مي زند و دست روي قرآن مي گذارد و اگر به او بگويي چرا اينطور مي كني مي گويد آخر شما هيچ چيز را قبول نداريد (در صورتي كه ايشان اهل نماز ـ روزه و مسائل مذهبي هستند) حال مرا راهنمايي كنيد با وجود دختر 12 ساله و اينكه چند سالي است كه پدر و مادرم را از دست داده ام (در قيد حيات نيستند) چه كنم؟ در ضمن ايشان نه نصيحت و نه راه و دليل و نه اينكه بگويي فلان كتاب را مطالعه كن قبول ندارد و اگر با او قهر كنم به زور تمام خواستهايش را از من مي گيرد.
پاسخ در ادامه...
شهادت امام باقر(ع)بر محضر مبارک بقیه الله (عج)وتمام شیعیان تسلیت باد.
حضرت امام محمد باقر ( ع )
نام مبارک امام پنجم محمد بود . لقب آن حضرت باقر یا باقرالعلوم است ،بدین جهت که : دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت . القاب دیگری مانند شاکر و صابر و هادی نیز برای آن حضرت ذکر کرده اند که هریک باز گوینده صفتی از صفات آن امام بزرگوار بوده است ...
پرسش:
نخستين آياتي كه پس از سورة علق بر پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ نازل گرديد كدام آيات و جزء كدام سوره بود ودر چه موقعه نازل گردید؟
پاسخ:
دانشمندان علوم قرآن، اتّفاق نظر دارند كه پنج آيه از اوّل سورة «علق» نخستين آياتي است كه بر پيامبر اسلام ـ صلّي الله عليه و آله ـ در آغاز بعثت نازل شده است. و بعد از آن تا سه سال كه دوران انقطاع وحي (فترت ناميده شد) بوده هيچ آيهاي نازل نشده است و بعد از آن، هفت آيه از اوّل سوره «مدّثر» نازل شده است.(1)لازم به ذكر است؛ «سوره» در اصطلاح «بخشي از آيات قرآني است كه ميان دو بسم الله» قرار دارد يا داراي آغاز و انجامي است»(2)با اين تعريف، دو سوره «علق» و «مدّثر» بهصورت كامل نازل نشده بود؛ آياتي چند از اوّل اين سوره ابتدائاً نازل، و مابقي آيات بهتدريج تكميل شده است.
امّا اينكه سوره «مدّثر» در چه جزئي است؟ در جزء «29» سوره قرآن است. شايد سؤالي مطرح شود كه، سوره «مدّثر» دومين سورهاي است كه بر پيامبر اسلام ـ صلّي الله عليه و آله ـ نازل گشته است؛ چطور ممكن است در جزء «29» قرآن باشد؟ در جواب بايد گفت: ترتيب سورهها برطبق نزول آيات قرآن نيست: يعني اينطور نبوده كه هر آيهاي نازل شد پشت سر آيه قبلي نوشته شود؛ بلكه بيشتر سورهها در زمان رسول الله ـ صلّي الله عليه و آله ـ مرتب شده و ما بقي سورهها بهدست صحابه و كاتبين وحي تنظيم شد. مثلاً: تقسيم قرآن به «30» جزء و «120» حزب، در زمان مأمون عباسي تنظيم شده است.(3)
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1ـ تفسير نمونه، حضرت آيت الله مكارم شيرازي، (دار الكتب الاسلاميه). ج 25، ذيل سوره مدّثر.
2ـ تاريخ قرآن، محمّد هادي معرفت، ص 45 ـ 35.
3ـ تاريخ قرآن كريم، سيّد محمّد حجتي، ص 60 ـ 50.
--------------------------------------------------------------------------------
1ـ معرفت، محمّد هادي، تاريخ قرآن، تهران، انتشارات سمت، چاپ دوم، 1377، ص 44.
2 ـ حجّتي، سيّد محمّد باقر، تاريخ قرآن كريم، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، چاپ يازدهم، 1377، ص 54.
3-ـ معرفت، محمّد هادي، تاريخ قرآن، ص 121.
خبر جدید به دوستان خوبم
سایت گروه فرهنگی تبلیغی سراج افتتاح شد.این سایت که متعلق به طلبه های مبلغ می باشد با اهداف مختلفی شروع به کار کرده اند که از جمله آن پاسخ گویی به شبهات جدید و روز دانشجویان ودانش آموزان و دیگر قشر است لذا اگه دوستان سوالاتی دارند می توانند وارد سایت شوند وسوالشان را از طلبه های کارشناس وخبره بپرسند وبهترین جواب را در یافت کنند.
آدرس ولینک سایت:
در ضمن دوستان دلسوز می توانند با تبلیغ این سایت جوانان و پرسشگران دینی را به معارف دینی آشنا کنند وآنان را از شبهات نجات دهند که خداوند اجر بسیار زیادی را انشاءالله خواهند داد.